Maszyny cukiernicze - co warto mieć w wyposażeniu cukierni?

Jakie powinny być nowoczesne maszyny cukiernicze? Przede wszystkim wydajne, energooszczędne oraz niezawodne. Wymienione cechy pozwolą nam stworzyć profesjonalne miejsce do produkcji smacznych i najwyższej jakości wypieków w przestrzeni cukierni. W wyposażeniu zakładu produkcyjnego, jakim jest cukiernia, powinno znajdować się kilka typów maszyn cukierniczych, dzięki którym praca będzie sprawna, przyjemna i na najwyższym możliwym poziomie. Firma Hasborg proponuje swoim klientom nowoczesne maszyny, które są potrzebne do stworzenia nowoczesnej cukierni.
Maszyna do formowania wypieków
Jedną z maszyn, która idealnie nadaje się do wyposażenia przestrzeni cukierni, jest wysokogatunkowa maszyna do formowania wypieków, którą dodatkowo można wyposażyć w dodatkowe funkcje. Jednym z takich urządzeń będzie Quatromax, który przeznaczony jest do formowania ciastek o rozmaitych kształtach, nadzieniach, kolorach, a także rodzajów odmiennie dekorowanych. Maszyna charakteryzuje się dość oryginalną konstrukcją, w której zastosowano aż cztery zbiorniki - dwa są przeznaczone na ciasto, a kolejne dwa na dekorację lub nadzienie. Quatromax przystosowany jest do formowania wypieków kruchych, piernikowych, muffinów, a także ciasteczek parzonych.
Piec do zadań specjalnych
Oczywiście w wyposażeniu cukierni https://www.hasborg.pl/filtr/rodzaju/wyposazenie-cukierni/20.html nie powinno zabraknąć profesjonalnego pieca, w którym będziemy dokonywać obróbki termicznej różnorodnych ciastek. Producent maszyn cukierniczych Hasborg oferuje konwekcyjny piec tunelowy wysokiej klasy, który nie tylko będzie nowoczesnym elementem wyposażenia cukierni, ale również praktycznym i nadzwyczaj funkcjonalnym. Jedną z zalet wspomnianego pieca jest fakt, że szybko się nagrzewa i dość długo utrzymuje swoją temperaturę, dzięki czemu proces produkcji ciasteczek i innych wypieków będzie przebiegał niezwykle sprawnie i wydajnie. Warto wspomnieć, że dzięki piecowi zyskamy spore oszczędności, ponieważ piec w krótkim czasie się nagrzewa, co oznacza, że nie zużywa takich ilości energii, co tradycyjny piec.
Dodaj komentarz
Według mnie maszyna do formowania wypieków jest niezbędna w cukierni
Pomocny artykuł
Profesjonalny piec to podstawa w cukierni
Maszyny sporo ułatwiają pracę
Od jakiegoś czasu jestem zafascynowana gotowaniem czy pieczeniem. Bardzo dużo piekę w domu i wychodzi mi to coraz lepiej i zastanawiam się nad otwarciem własnej cukierni :) szukam jak najwięcej informacji na ten temat
Profesjonalne wyposażenia zakładu, zawsze przekłada się na jakość ofertowanych wyrobów. Warto inwestować.