Wujek Dobra Rada - najlepsze porady BiznesMaszyny cukiernicze - co warto mieć w wyposażeniu cukierni? Ocena 5 na podstawie 2 komentarzy

Maszyny cukiernicze - co warto mieć w wyposażeniu cukierni?

Maszyny cukiernicze - co warto mieć w wyposażeniu cukierni?

Jakie powinny być nowoczesne maszyny cukiernicze? Przede wszystkim wydajne, energooszczędne oraz niezawodne. Wymienione cechy pozwolą nam stworzyć profesjonalne miejsce do produkcji smacznych i najwyższej jakości wypieków w przestrzeni cukierni. W wyposażeniu zakładu produkcyjnego, jakim jest cukiernia, powinno znajdować się kilka typów maszyn cukierniczych, dzięki którym praca będzie sprawna, przyjemna i na najwyższym możliwym poziomie. Firma Hasborg proponuje swoim klientom nowoczesne maszyny, które są potrzebne do stworzenia nowoczesnej cukierni. 


Maszyna do formowania wypieków

Jedną z maszyn, która idealnie nadaje się do wyposażenia przestrzeni cukierni, jest wysokogatunkowa maszyna do formowania wypieków, którą dodatkowo można wyposażyć w dodatkowe funkcje. Jednym z takich urządzeń będzie Quatromax, który przeznaczony jest do formowania ciastek o rozmaitych kształtach, nadzieniach, kolorach, a także rodzajów odmiennie dekorowanych. Maszyna charakteryzuje się dość oryginalną konstrukcją, w której zastosowano aż cztery zbiorniki - dwa są przeznaczone na ciasto, a kolejne dwa na dekorację lub nadzienie. Quatromax przystosowany jest do formowania wypieków kruchych, piernikowych, muffinów, a także ciasteczek parzonych. 

Piec do zadań specjalnych

Oczywiście w wyposażeniu cukierni https://www.hasborg.pl/filtr/rodzaju/wyposazenie-cukierni/20.html nie powinno zabraknąć profesjonalnego pieca, w którym będziemy dokonywać obróbki termicznej różnorodnych ciastek. Producent maszyn cukierniczych Hasborg oferuje konwekcyjny piec tunelowy wysokiej klasy, który nie tylko będzie nowoczesnym elementem wyposażenia cukierni, ale również praktycznym i nadzwyczaj funkcjonalnym. Jedną z zalet wspomnianego pieca jest fakt, że szybko się nagrzewa i dość długo utrzymuje swoją temperaturę, dzięki czemu proces produkcji ciasteczek i innych wypieków będzie przebiegał niezwykle sprawnie i wydajnie. Warto wspomnieć, że dzięki piecowi zyskamy spore oszczędności, ponieważ piec w krótkim czasie się nagrzewa, co oznacza, że nie zużywa takich ilości energii, co tradycyjny piec. 

Dodaj komentarz

Natalia
Najnowszy Komentarz!
Dodano:
0
0

Od jakiegoś czasu jestem zafascynowana gotowaniem czy pieczeniem. Bardzo dużo piekę w domu i wychodzi mi to coraz lepiej i zastanawiam się nad otwarciem własnej cukierni :) szukam jak najwięcej informacji na ten temat

Jan
Dodano:
0
0

Profesjonalne wyposażenia zakładu, zawsze przekłada się na jakość ofertowanych wyrobów. Warto inwestować.


Najciekawsze porady... motyl noga...

Podobne porady - warto przeczytać

Ostatnio komentowane porady

Hi, my name is Eric and I’m betting you’d like your...
Miałem kiedyś okazję zwiedzać zakład produkcyjny PZL...
Hi, my name is Eric and I’m betting you’d like your...
Hey, this is Eric and I ran across wujek-dobra-rada.pl a few...
Interesujące. Muszę przyznać, że nie wiedziałam tego...
super pomocny artykuł
Pożyczką będzie świetnym rozwiązaniem na zakup...
Wspierajmy hotele!