Wujek Dobra Rada - najlepsze porady BiznesMaszyny cukiernicze - co warto mieć w wyposażeniu cukierni? Ocena 5 na podstawie 2 komentarzy

Maszyny cukiernicze - co warto mieć w wyposażeniu cukierni?

Maszyny cukiernicze - co warto mieć w wyposażeniu cukierni?

Jakie powinny być nowoczesne maszyny cukiernicze? Przede wszystkim wydajne, energooszczędne oraz niezawodne. Wymienione cechy pozwolą nam stworzyć profesjonalne miejsce do produkcji smacznych i najwyższej jakości wypieków w przestrzeni cukierni. W wyposażeniu zakładu produkcyjnego, jakim jest cukiernia, powinno znajdować się kilka typów maszyn cukierniczych, dzięki którym praca będzie sprawna, przyjemna i na najwyższym możliwym poziomie. Firma Hasborg proponuje swoim klientom nowoczesne maszyny, które są potrzebne do stworzenia nowoczesnej cukierni. 


Maszyna do formowania wypieków

Jedną z maszyn, która idealnie nadaje się do wyposażenia przestrzeni cukierni, jest wysokogatunkowa maszyna do formowania wypieków, którą dodatkowo można wyposażyć w dodatkowe funkcje. Jednym z takich urządzeń będzie Quatromax, który przeznaczony jest do formowania ciastek o rozmaitych kształtach, nadzieniach, kolorach, a także rodzajów odmiennie dekorowanych. Maszyna charakteryzuje się dość oryginalną konstrukcją, w której zastosowano aż cztery zbiorniki - dwa są przeznaczone na ciasto, a kolejne dwa na dekorację lub nadzienie. Quatromax przystosowany jest do formowania wypieków kruchych, piernikowych, muffinów, a także ciasteczek parzonych. 

Piec do zadań specjalnych

Oczywiście w wyposażeniu cukierni https://www.hasborg.pl/filtr/rodzaju/wyposazenie-cukierni/20.html nie powinno zabraknąć profesjonalnego pieca, w którym będziemy dokonywać obróbki termicznej różnorodnych ciastek. Producent maszyn cukierniczych Hasborg oferuje konwekcyjny piec tunelowy wysokiej klasy, który nie tylko będzie nowoczesnym elementem wyposażenia cukierni, ale również praktycznym i nadzwyczaj funkcjonalnym. Jedną z zalet wspomnianego pieca jest fakt, że szybko się nagrzewa i dość długo utrzymuje swoją temperaturę, dzięki czemu proces produkcji ciasteczek i innych wypieków będzie przebiegał niezwykle sprawnie i wydajnie. Warto wspomnieć, że dzięki piecowi zyskamy spore oszczędności, ponieważ piec w krótkim czasie się nagrzewa, co oznacza, że nie zużywa takich ilości energii, co tradycyjny piec. 

Dodaj komentarz

Natalia
Najnowszy Komentarz!
Dodano:
0
0

Od jakiegoś czasu jestem zafascynowana gotowaniem czy pieczeniem. Bardzo dużo piekę w domu i wychodzi mi to coraz lepiej i zastanawiam się nad otwarciem własnej cukierni :) szukam jak najwięcej informacji na ten temat

Jan
Dodano:
0
0

Profesjonalne wyposażenia zakładu, zawsze przekłada się na jakość ofertowanych wyrobów. Warto inwestować.


Najciekawsze porady... motyl noga...

Podobne porady - warto przeczytać

Ostatnio komentowane porady

Good day, My name is Eric and unlike a lot of emails you...
Good day, My name is Eric and unlike a lot of emails you...
Hey, my name’s Eric and for just a second, imagine this…...
Hey, my name’s Eric and for just a second, imagine this…...
BHP w pracy najważniejsze
Prawidłowe oznaczenia są bardzo ważne
Ciężko jest sobie poradzić z pracą zdalną w domu, gdzie...
Hi, Eric here with a quick thought about your website...