Wprowadzenie do świata kulinarnego placuszków z owocami to zaproszenie do łatwego i smacznego przygotowywania śniadań czy deserów. Oto kilka prostych przepisów, które zadowolą Twoje podniebienie.
Placuszki Jagodowe z Jogurtem Naturalnym:
Zacznij od połączenia mąki pszennej, proszku do pieczenia, jajka, cukru i jogurtu naturalnego. Delikatnie wmieszaj świeże jagody i smaż na patelni. Podawaj z dodatkiem jogurtu i świeżych owoców.
Placuszki Bananowe z Cynamonem:
Ugnieciony banan, mąka, jajko, mleko i szczypta cynamonu to wszystko, czego potrzebujesz do stworzenia aromatycznych placuszków. Smaż na złocisto i podawaj z syropem klonowym.
Placuszki Brzoskwiniowe z Miodem:
Mieszanka mąki pszenna, proszku do pieczenia, jajka, mleka i pokrojonych brzoskwiń da ci puszyste placuszki. Po upieczeniu polej je delikatnie miodem i posyp posiekanymi orzechami.
Placuszki Malinowe z Ricottą:
Wymieszaj ricottę z jajkami, dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Na koniec delikatnie wmieszaj maliny. Smaż na patelni na złocisty kolor i podawaj z jogurtem.
Placuszki z Truskawkami i Kremem Waniliowym:
Truskawki pokrojone na kawałki wmieszaj w ciasto składające się z mąki, jajek, mleka i proszku do pieczenia. Podawaj z kremem waniliowym i świeżymi truskawkami.