Organizujesz wesele i rozważasz wybór wiejskiego stołu? Nic dziwnego, w końcu ten rodzaj bufetu pojawia się na polskich weselach od wielu lat. Twoi goście z pewnością nie będą zaskoczeni na jego widok, ale z drugiej strony wiele osób po prostu nie wyobraża sobie przyjęcia bez stołu z wiejskimi wyrobami.
To opcja warta wzięcia pod uwagę zwłaszcza w przypadku wesela z gośćmi różnych narodowości. Dzięki wiejskiemu stołowi możemy w przystępny i wygodny sposób pochwalić się lokalnymi produktami i zachęcić gości do spróbowania naszej rodzimej kuchni (kuchnia staropolska). Tego typu bufet to nie tylko stół uginający się pod ciężarem przekąsem i przysmaków, ale też swojski element dekoracyjny, dodający koloru.
domowe specjały
Na stole wiejskim powinny znaleźć się bardzo określone wyroby. Są nimi przede wszystkim: swojski chleb, kiełbasy, smalec, pasztety, twarogi, bigos, nalewki, szybki czy domowe ogórki. Tego typu menu zawsze znajduje entuzjastów. To świetne przekąski między planowymi posiłkami oraz doskonały dodatek do wysokoprocentowych napitków.
Warto jednak wziąć pod uwagę, że koszt porządnie wyposażonego stołu wiejskiego może oscylować nawet w granicach kilku tysięcy złotych. Dlatego też przed podjęciem decyzji o wyborze bufetu warto przeanalizować swoje możliwości finansowe. Podjęcie decyzji o wyborze wiejskiego stołu to kwestia bardzo indywidualna. Jeśli jego koszt nie jest dla Ciebie problemem, z pewnością warto w niego zainwestować. To estetyczna atrakcja, która jest dodatkowo wypełniona wysokiej jakości przysmakami, które bez wątpienia znajdą swoich miłośników.