30.04.2020

Piece konwekcyjno-parowe, czy watro używać ?

Coraz bardziej popularnym rozwiązaniem, stosowanym w lokalach gastronomicznych, są piece konwekcyjno-parowe, które są świetną alternatywą do tradycyjnych pieców. Dzięki różnorodnym gotowym programom oraz możliwości samodzielnego programowania, tego rodzaju piece są niezwykle łatwe w obsłudze oraz nie stwarzają problemów nawet niedoświadczonym kucharzom czy właścicielom lokali gastronomicznych. 


kupuj renomowane

Ich ogromną zaletą jest również to, że pozwalają zaoszczędzić czas, energię oraz pieniądze, które włożyć trzeba w gotowanie posiłków dla dużej liczby osób. Ich wadą jest jednak to, że nie można jednocześnie przygotowywać dwóch potraw - jednej na parze, a drugiej w piekarniku. Tego rodzaju piece są również bardzo nieopłacalne w przypadku małej ilości dań. Niezależnie od tego na który z pieców się zdecydujemy pamiętajmy o tym, by wykorzystywać urządzenia renomowanych producentów.

autor
Autor artykułu
Tomasz Zieliński
Udostępnij
Opinie
pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka
Dodaj swoją opinię:

Opinie na temat artykułu

Średnia ocena
pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka
(2)
pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka
Bardzo dobra alternatywa dla tradycyjnych pieców. Szybkość i prostota użytkowania jest całkowicie na plus.
Szymek
25.08.2020
pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka pełna gwiazdka
Trzeba przemyśleć czy możliwość przygotowywania jednocześnie dwóch dań jest koniecznym wymogiem. Jeśli nie to śmiało można kupować piec konwekcyjno-parowy.
Klaudia
25.08.2020

Zobacz także

Webinar - idealny sposób na naukę
Webinar - idealny sposób na naukę
Trudna sytuacja, z jaką się mierzymy utrudnia Ci zdobywanie wiedzy w wybranej dziedzinie medycznej? Czy też może chcesz zaprezentować swój produkt, ale nie możesz zorganizować spotkania z prawdziwego zdarzenia? Doskonałym
Jak przygotować idealne jajka na twardo: Praktyczny przewodnik
Jak przygotować idealne jajka na twardo: Praktyczny przewodnik
Jajka na twardo są uniwersalnym i smacznym dodatkiem do wielu potraw. Mogą być używane do sałatek, kanapek, czy po prostu jako zdrowa przekąska. Jednak przygotowanie idealnych jajek na twardo może być nieco wyzwaniem, szczególnie
Drzewa w Ogrodzie: Korzyści, Piękno i Znaczenie dla Środowiska
Drzewa w Ogrodzie: Korzyści, Piękno i Znaczenie dla Środowiska
Drzewa stanowią serce ogrodów, nadając im nie tylko piękno, ale również pełniąc szereg istotnych funkcji ekologicznych. Znaczenie drzew w ogrodzie sięga daleko poza estetykę krajobrazu – pełnią one rolę ochronną,
Maszyny pakujące do żywności funkcjonalnej i suplementów
Maszyny pakujące do żywności funkcjonalnej i suplementów
Współczesny rynek produkcji żywności funkcjonalnej i suplementów diety dynamicznie rozwija się, co niesie za sobą potrzebę innowacyjnych rozwiązań w zakresie pakowania tych produktów. Wdrożenie nowoczesnych maszyn pakujących stanowi
Odpowiednia Ilość Soli w Diecie: Balansowanie Smaku a Zdrowie Serca
Odpowiednia Ilość Soli w Diecie: Balansowanie Smaku a Zdrowie Serca
Sól, znana również jako chlorek sodu, jest jednym z najważniejszych składników naszej diety. Nie tylko nadaje potrawom smak, ale pełni również kluczową rolę w regulacji wielu funkcji biologicznych. Jednakże,
Buty przemysłowe - kiedy są nieodzowne?
Buty przemysłowe - kiedy są nieodzowne?
Podejmując się pracy w danym rodzaju przedsiębiorstwa, gdzie ma się styczność ze specjalistycznymi preparatami oraz zaawansowanymi technicznie maszynami, należy zadbać od dostarczenie od pracodawcy odzieży ochronnej.