Piece konwekcyjno-parowe, czy watro używać ?

Coraz bardziej popularnym rozwiązaniem, stosowanym w lokalach gastronomicznych, są piece konwekcyjno-parowe, które są świetną alternatywą do tradycyjnych pieców. Dzięki różnorodnym gotowym programom oraz możliwości samodzielnego programowania, tego rodzaju piece są niezwykle łatwe w obsłudze oraz nie stwarzają problemów nawet niedoświadczonym kucharzom czy właścicielom lokali gastronomicznych.
kupuj renomowane
Ich ogromną zaletą jest również to, że pozwalają zaoszczędzić czas, energię oraz pieniądze, które włożyć trzeba w gotowanie posiłków dla dużej liczby osób. Ich wadą jest jednak to, że nie można jednocześnie przygotowywać dwóch potraw - jednej na parze, a drugiej w piekarniku. Tego rodzaju piece są również bardzo nieopłacalne w przypadku małej ilości dań. Niezależnie od tego na który z pieców się zdecydujemy pamiętajmy o tym, by wykorzystywać urządzenia renomowanych producentów.
Dodaj komentarz
Bardzo dobra alternatywa dla tradycyjnych pieców. Szybkość i prostota użytkowania jest całkowicie na plus.
Trzeba przemyśleć czy możliwość przygotowywania jednocześnie dwóch dań jest koniecznym wymogiem. Jeśli nie to śmiało można kupować piec konwekcyjno-parowy.